KENNEL

AJATUS ja mistä kaikki alkoi

Jo lapsena halusin koiran joka olisi jotain muuta kuin kotonani silloin asustelleet ajurit. Koiran piti olla ylväs ja seurata mukanani ilman hihnaa. Muistan haaveilleeni cockerspanielista kauniin turkin ja miellyttävän ulkomuotonsa vuoksi. Kaikki muuttui sillä hetkellä, kun setäni toi hoitoon mustan saksanpaimenkoiransa Nanon. Siinä se oli! Etsimäni palveluskoira ja paimenkoira. Upea olento, joka pysyi ihmistensä vanavedessä kiinni pitämättä, oppi ja osasi hienoja temppuja. Suojelikin omistajaansa. Koiraa en tietenkään saanut ja Nanokin muutti uuteen kotiinsa jättäen ajatuksen kytemään tulevan kasvattajan päähän.

Ensimmäinen saksanpaimenkoirani tuli Tacklake´s kennelistä -93. Tacklake´s Vendy on myös ensimmäisen (s. -96) pentueeni emä. Vendyn kanssa tutustuttiin näyttelyihin ja pk-harrastukseen. Nyt neljännesvuosisata myöhemmin huomaan kuinka monet asiat ympärilläni ovat muuttuneet, mutta koiraharrastus ja kasvatustyö ovat pysyneet. Päivääkään en ole koirattomana ollut enkä voisi kuvitella elämääni ilman koiria. Saksanpaimenkoiria on tähän 25 vuoteen mahtunut useita. Kaikki upeita ja loistavia. Kasvattajakurssin suoritin 2005 ja ensimmäinen pentueeni nimellä Jenidon syntyi samana vuonna. Tällä hetkellä aakkosissa on menossa U eli pentueita on 19, joista 15 on saksanpaimenkoiria ja cardeja 4.

Ensimmäinen corgi tuli pitkällisen harkinnan ja etsinnän jälkeen taloon Ketränoron kennelistä 2012, seuraava 2015. Valkoinenpaimenkoira oli ollut haaveenani jo useita vuosia. Sen haaveen muutin todeksi, kun Musti tuli Haustar's kennelistä keväällä 2017. Samaan aikaan tyttäreni sai colliensa Ketränorosta.Tulevaisuudessa kasvatustyö jatkuu näiden rotujen parissa. Nyt on kasassa mukava lauma, jonka kanssa voi käydä näyttelyissä, harrastaa monipuolisesti ja liikkua luonnossa ympäri vuoden.

Keskeisin ajatukseni on kasvattaa tervepäisiä ja mahdollisimman terveitä koiria, joiden kanssa on ennen kaikkea helppo ja mukava elää. Otan tarkoin huomioon rodun käyttötarkoituksen ja rotumääritelmän vaatimukset. Teetän koirilleni jalostuksessa tarvittavat tutkimukset ja toivon kasvattien omistajilta samaa aktiivisuutta virallisten tutkimusten osalta. Jalostukseen käytän ainoastaan laajan geenipohjan omaavia ja terveitä yksilöitä välttäen matadorijalostusta. On myös kyettävä uskomaan luonnonvalintaan. Jalostukseen käytän vain yksilöitä joiden libido on kunnossa. Astutuksen täytyy onnistua luonnollisesti. Tarkkailen myös kantavaa ja synnyttävää narttuani. Vahvat elinvoimaiset nartut tekevät isoja pentueita vaivatta ja hoitavat ne hyvin.


SKL-kasvattaja 2005 SPL-kasvattaja 2007  Jäsenenä:Saksanpaimenkoiraliitto ry  SWCS ry  Valkoinenpaimenkoirayhdistys ry Suomen Collieyhdistys ry  SPKL Iin koiraharrastajat ry

Sisältö © Kennel Jenidon
Kuvien kopiointi kielletty
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!