SAKSANPAIMENKOIRA

Jenidon Hegemon
Jenidon Hegemon

Saksanpaimenkoira on monipuolinen palveluskoira. Koulutettavuutensa ansiosta saksanpaimenkoira soveltuu kaikkiin palveluskoirakoelajeihin ja on luotettu rotu viranomaiskäytössä.

Lisää palveluskoiralajeja ja tietoa: https://www.palveluskoiraliitto.fi/lajit/palveluskoirakoelajit.html 

Luonne ja käyttäytyminen

Saksanpaimenkoiran tulee olla luonteeltaan tasapainoinen, vahvahermoinen, itsevarma, ehdottoman ennakkoluuloton (ei ärsytystilassa), hyvin säyseä, tarkkaavainen ja ohjattavissa oleva. Sillä täytyy olla rohkeutta, taistelutahtoa ja kovuutta, jota seura-, vahti-, suojelu-, palvelus- ja paimenkoiralta vaaditaan.

Yleistä terveydestä

Saksanpaimenkoiralle on laadittu PEVISA (perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma). Saksanpaimenkoiralla ohjelmaan kuuluvat lonkka- ja kyynärnivelet sekä selän LTV kuvaus. Kuvaustulosten perusteella on laadittu indeksit joiden rajoissa rekisteröinti sallitaan. https://www.kennelliitto.fi/lomakkeet/pevisa-ja-muut-rotukohtaiset-erityisehdot-2018-0

Ulkomuoto

Saksanpaimenkoira on keskikokoinen, hieman pitkänomainen, voimakas ja lihaksikas. Sen luusto on kuiva ja rakenne kiinteä. Saksanpaimenkoiralla on kaksi sallittua turkkilaatua. Normaalikarvainen ja pitkäkarvainen joissa molemmissa on pohjavilla. Turkki ei tarvitse erityistä hoitoa.

Kenelle rotu sopii

Saksanpaimenkoira sopii liikunnalliseen ja aktiiviseen perheeseen. Koira tarvitsee säännöllistä liikuntaa sekä toimintaa ympärilleen. Saksanpaimenkoiran ohjaajaksi sopii aktiivjnen ja johdonmukainen ihminen, laiskan ihmisen koira se ei missään tapauksessa ole. Saksanpaimenkoira tulee aina peruskouluttaa ja tavoitteena voidaan pitää tietyn hallittavuustason saavuttamista.

Rotumääritelmä:https://docs.google.com/viewer?url=https://www.spl.fi/component/edocman/rotumaaritelma/download?p=1

Saksanpaimenkoiraliitto: https://www.spl.fi/

Saksan saksanpaimenkoiraliitot :

https://www.schaeferhunde.de/

https://www.rsv2000.de/en/

Sisältö © Kennel Jenidon
Kuvien kopiointi kielletty
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!